Ingrediente

  • 200 g branza grunzoasa cu 0,5% grăsime 
  • 30 g indulcitor
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingura seminte chia
  • 1 lingura fructe goji uscate
  • Esența portocale
  • 1 plic cu praf de budinca dietetica cu vanilie

Instructiuni

  • Peste branza se pun semințele chia, se amesteca si se lasă la hidratat 2 ore.
  • Se încălzește cuptorul la 160 grade.
  • Se mixează foarte bine ouale cu indulcitorul și un praf de sare. Se  incorporeaza praful de budinca și se lasă deoparte 2-3 minute, sa acționeze făina de konjak din budinca.
  • Se adauga amestecul de branza și chia, praful de copt, fructele goji, esența de portocale și se incorporeaza cu mixerul la viteza mică.
  • Se umplu pe 3/4 formele de briose( eu am folosit forme de silicon, neunse și fără hârtie specială), se dau la cuptor și se coc timp de 25 minute, la 160 grade cu încălzire sus-jos, apoi 5 minute, la aceeași temperatura, dar cu ventilatie.
  • Se face testul scobitorii.
  • Se scot briosele din cuptor și se lasă 5 minute in forme, după care se scot și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Se pudreaza cu lapte praf degresat.
  • In dieta Dukan, briosele se consuma din faza de atac, pentru ca praful de budinca dietetica conține făina de konjac, in loc de amidon (este atașata poza), la fel semințele chia și fructele goji sunt permise din prima faza a dietei( 1 lingura/zi).