Ingrediente

  • 2 oua
  • 80 g indulcitor greensugar gold cu aroma de caramel
  • 150 g iaurt grecesc 2% grăsime 
  • 90 g tarate ovaz macinate
  • 30 g cacao degresată 
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 30 g banuti ciocolata Callebaut 70,2% cacao

Instructiuni

  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Taratele de ovaz, cacaua și praful de copt se amesteca împreuna.
  • Ouale, sarea și indulcitorul se mixează câteva minute, pana se topește indulcitorul și obținem o crema spumoasa și crescută in volum.
  • Folosim in continuare mixerul la viteza mică și adăugăm iaurtul, omogenizam, după care se pun ingredientele uscate, mixând, pana obținem o compoziție uniformă.
  • Se șterge forma de brioșe cu puțin ulei de masline, se împarte compozitia in cele 12 cavități ale tavii, iar deasupra asezam bănuții de ciocolata.
  • Briosele se coc timp de 10 minute la 170 grade, apoi încă 10 minute la 160 grade, dar depinde de cuptorul fiecăruia.Se face testul scobitorii.
  • Se scoate tava din cuptor și se lasă 5 minute, după care se scot briosele din forma și se răcesc pe grătar.
  • In dieta Dukan, cele 12 brioșe se împart in 3 zile de croaziera ( 90 g tarate ovaz= 6 linguri).
  • Ciocolata folosită este tolerat, iar 30 g reprezintă un  1,5 tolerate.
  • Se poate adapta pentru atac, folosind iaurt degresat, renunțând la ciocolata și bineînțeles folosind cacao degresată.