80 g indulcitor greensugar gold cu aroma de caramel
150 g iaurt grecesc 2% grăsime
90 g tarate ovaz macinate
30 g cacao degresată
1 praf de copt
1 praf de sare
30 g banuti ciocolata Callebaut 70,2% cacao
Instructiuni
Se încălzește cuptorul la 170 grade.
Taratele de ovaz, cacaua și praful de copt se amesteca împreuna.
Ouale, sarea și indulcitorul se mixează câteva minute, pana se topește indulcitorul și obținem o crema spumoasa și crescută in volum.
Folosim in continuare mixerul la viteza mică și adăugăm iaurtul, omogenizam, după care se pun ingredientele uscate, mixând, pana obținem o compoziție uniformă.
Se șterge forma de brioșe cu puțin ulei de masline, se împarte compozitia in cele 12 cavități ale tavii, iar deasupra asezam bănuții de ciocolata.
Briosele se coc timp de 10 minute la 170 grade, apoi încă 10 minute la 160 grade, dar depinde de cuptorul fiecăruia.Se face testul scobitorii.
Se scoate tava din cuptor și se lasă 5 minute, după care se scot briosele din forma și se răcesc pe grătar.
In dieta Dukan, cele 12 brioșe se împart in 3 zile de croaziera ( 90 g tarate ovaz= 6 linguri).
Ciocolata folosită este tolerat, iar 30 g reprezintă un 1,5 tolerate.
Se poate adapta pentru atac, folosind iaurt degresat, renunțând la ciocolata și bineînțeles folosind cacao degresată.
Comentarii