Ingrediente
- 2 oua
- 80 g indulcitor greensugar gold cu aroma de caramel
- 150 g iaurt grecesc 2% grăsime
- 90 g tarate ovaz macinate
- 30 g cacao degresată
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 30 g banuti ciocolata Callebaut 70,2% cacao
Instructiuni
- Se încălzește cuptorul la 170 grade.
- Taratele de ovaz, cacaua și praful de copt se amesteca împreuna.
- Ouale, sarea și indulcitorul se mixează câteva minute, pana se topește indulcitorul și obținem o crema spumoasa și crescută in volum.
- Folosim in continuare mixerul la viteza mică și adăugăm iaurtul, omogenizam, după care se pun ingredientele uscate, mixând, pana obținem o compoziție uniformă.
- Se șterge forma de brioșe cu puțin ulei de masline, se împarte compozitia in cele 12 cavități ale tavii, iar deasupra asezam bănuții de ciocolata.
- Briosele se coc timp de 10 minute la 170 grade, apoi încă 10 minute la 160 grade, dar depinde de cuptorul fiecăruia.Se face testul scobitorii.
- Se scoate tava din cuptor și se lasă 5 minute, după care se scot briosele din forma și se răcesc pe grătar.
- In dieta Dukan, cele 12 brioșe se împart in 3 zile de croaziera ( 90 g tarate ovaz= 6 linguri).
- Ciocolata folosită este tolerat, iar 30 g reprezintă un 1,5 tolerate.
- Se poate adapta pentru atac, folosind iaurt degresat, renunțând la ciocolata și bineînțeles folosind cacao degresată.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii