Ingrediente

  • 2 gălbenușuri
  • 4 albușuri 
  • 50 g indulcitor (xylitol)
  • 1 praf de sare
  • 150 g kefir 0,7% grăsime 
  • 30 g tarate ovaz măcinate (2 linguri)
  • 20 g tarate pshillium (2linguri)
  • 50 g lapte praf degresat
  • 20 g făina bambus
  • 30 g izolat proteic de zer
  • 20 g unt topit
  • 1 lingurița razatura de portocale
  • 20 g fructe de goji uscate

Instructiuni

  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Ingredientele uscate se amesteca împreuna.
  • Albușurile se bat spuma.
  • Gălbenușurile, sarea și indulcitorul se mixează, pana cresc in volum și se deschid la culoare. Se adauga pe rând iaurtul, untul topit și răcit, la final punem amestecul uscat, mixând după fiecare ingredient adăugat, doar cât se incorporeaza in crema de galbenus.
  • Lasam mixerul deoparte.
  • Adăugăm peste compozitia de gălbenușuri, albușurile spuma in patru transe, amestecand ușor cu spatula. Când punem ultima parte de albus, adăugăm razatura de portocale si fructele goji, încorporând-le ușor in compoziție, pentru a rămâne aerată, apoi se împarte in mod egal in forme de silicon (se pot folosi si forme de brioșe).
  • Se bate ușor forma de masa, pentru a se așeza mai bine compozitia si se da la cuptorul preîncălzit, pentru 35-40 minute, sau pana trec testul scobitorii.
  • Se scot din forme si se răcesc pe un grătar.
  • Briosele se pudreaza cu lapte praf degresat.
  • In dieta Dukan , se consuma in doua zile de croaziera. Toate ingredientele sunt permise, având asigurat consumul de tarate de pshillium (1 lingura/zi), precum si untul, care înlocuiește uleiul de masline (10 g unt= 1 lingura ulei de masline).