Ingrediente
Pentru 3-4 portii
- 1,5 l apa
- 1 fir de praz
- 1 morcov
- 1 pătrunjel rădăcina
- 2 linguri roșii pasate
- 1 dovlecel mediu
- 1 ardei gras roșu
- 200 g urzici curățate
- Borș proaspăt
- Pătrunjel sau leuștean proaspăt
- 1-2 linguri ulei( optional)
Instructiuni
- Intr-o oala se pune apa la fiert, adăugăm legumele tocate mărunt, fără dovlecel.
- Când sunt fierte legumele, se pune dovlecelul curatat de coaja și tăiat cubulete și roșiile pasate.
- Se acrește cu borș proaspăt, fiert separat înainte ,gustul trebuie sa fie mai acrut decât de obicei, pentru ca se va îndulci de la urzici.
- După ce fierbe 2-3 minute, se adauga urzicile, care între timp au fost curățate foarte bine și spalate in câteva rânduri de apa.Dacă dorim putem adauga 1-2 linguri de ulei.Lasam sa fiarbă 3-4 minute, se oprește focul și se presara pătrunjel proaspăt, sau leuștean.
Comentarii