Ingrediente

Pentru 3-4 portii

  • 1,5 l apa
  • 1 fir de praz
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel rădăcina 
  • 2 linguri roșii pasate
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 ardei gras roșu 
  • 200 g urzici curățate 
  • Borș proaspăt 
  • Pătrunjel sau leuștean proaspăt 
  • 1-2 linguri ulei( optional)

Instructiuni

  • Intr-o oala se pune apa la fiert, adăugăm legumele tocate mărunt, fără dovlecel.
  • Când sunt fierte legumele, se pune dovlecelul curatat de coaja și tăiat cubulete și roșiile pasate.
  • Se acrește cu borș proaspăt, fiert separat înainte ,gustul trebuie sa fie mai acrut decât de obicei, pentru ca se va îndulci de la urzici.
  • După ce fierbe 2-3 minute, se adauga urzicile, care între timp au fost curățate foarte bine și spalate in câteva rânduri de apa.Dacă dorim putem adauga 1-2 linguri de ulei.Lasam sa fiarbă 3-4 minute, se oprește focul și se presara pătrunjel proaspăt, sau leuștean.