Ingrediente

Pentru o oala de 3-4 litri

  • 2 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel rădăcina
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 linguri roșii pasate
  • 3 cartofi medii
  • 300 g urzici curățate 
  • Borș proaspăt 
  • 1/2 borcan zarzavat de casa( conține ardei grasi, pătrunjel verde și roșii curățate de coaja, sare după gust, puse in borcane și sterilizate)
  • Pătrunjel sau leuștean proaspăt 

Instructiuni

  • Intr-o oala se pune apa la fiert, adăugăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel, tocate mărunt.Când sunt fierte pe jumătate , se pun cartofii curatati și tăiați cubulete.Tot acum se pune zarzavatul de la borcan, fiind sterilizat, este aproape fiert.
  • In ulei se calesc roșiile pasate.
  • Cand sunt fierți cartofii, se pun roșiile călite și se acrește cu borș proaspăt, care a fost fiert înainte, separat. Gustul trebuie sa fie mai acrut decât de obicei, pentru ca se va îndulci de la urzici.
  • După ce fierbe 2-3 minute, se adauga urzicile, care între timp au fost curățate foarte bine și spalate in câteva rânduri de apa.Lasam sa fiarbă 3-4 minute, se oprește focul și se presara pătrunjel proaspăt, sau leuștean.