Ingrediente
Pentru o oala de 3-4 litri
- 2 l apa
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pătrunjel rădăcina
- 3 linguri ulei
- 3-4 linguri roșii pasate
- 3 cartofi medii
- 300 g urzici curățate
- Borș proaspăt
- 1/2 borcan zarzavat de casa( conține ardei grasi, pătrunjel verde și roșii curățate de coaja, sare după gust, puse in borcane și sterilizate)
- Pătrunjel sau leuștean proaspăt
Instructiuni
- Intr-o oala se pune apa la fiert, adăugăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel, tocate mărunt.Când sunt fierte pe jumătate , se pun cartofii curatati și tăiați cubulete.Tot acum se pune zarzavatul de la borcan, fiind sterilizat, este aproape fiert.
- In ulei se calesc roșiile pasate.
- Cand sunt fierți cartofii, se pun roșiile călite și se acrește cu borș proaspăt, care a fost fiert înainte, separat. Gustul trebuie sa fie mai acrut decât de obicei, pentru ca se va îndulci de la urzici.
- După ce fierbe 2-3 minute, se adauga urzicile, care între timp au fost curățate foarte bine și spalate in câteva rânduri de apa.Lasam sa fiarbă 3-4 minute, se oprește focul și se presara pătrunjel proaspăt, sau leuștean.
Comentarii