Ingrediente

  • 3 oua
  • 40 g indulcitor
  • 1 praf de sare
  • 30 g tarate ovaz macinate
  • 30 g izolat proteic de zer
  • 10 g tarate pshillium 
  • 1 lingurița cacao degresată

Instructiuni

  • Folosim robotul de bucatarie, pentru a mixa ouale, deoarece durează 12-15 minute, sau folosim mixerul, dar este mai obositor.
  • Încălzim cuptorul la 160 grade.
  • Taratele și izolatul de zer se amesteca împreuna.
  • Pregătim doua tavi de 12/12 cm. Eu am folosit doar cadrele metalice, care le-am asezat pe o tava cu hârtie de copt.
  • Se mixează ouale cu praful de sare, pana cresc in volum și sunt aerate.
  • Se adauga indulcitorul și se continua mixatul, cât mai mult timp. Cu cât e mai lung timpul de mixare, cu atât vom obtine blaturi mai pufoase, fără a folosi praf de copt.
  • In crema de ou se incorporeaza, cu spatula, amestecul uscat, adăugat in 2-3 transe.
  • Se ia 1/4 din compozitie și se adauga cacaua cernută, amestecand ușor cu spatula.
  • Se pune compozitia in forme, adaugand intercalat, din cea galbena și cea maro, începând cu 3 linguri galben, 1 lingura maro, 2 linguri galben, 1 maro și terminand cu 1 galben, 1 maro.
  • Se coace timp de 18-20 minute, la temperatura de 160 grade. Se face testul scobitorii, pentru siguranța.
  • Când blaturile sunt coapte, se scoate tava din cuptor, iar cu un cuțit se desprind marginile cadrelor metalice, pentru a le îndepărta de blaturi, apoi se scot, ridicând in sus, nefiind detașabile, se îndepărtează hârtia de copt și se lasă la răcit pe un grilaj.
  • Indiferent ca le folosim ca blat de tort, sau consumate simple, ele sunt aerate, pufoase și după coacere, nu s-au lăsat deloc.
  • In dieta Dukan, folosind cacao degresată, sau ness, blaturile se consuma din atac, neavând tolerate.
  • Cele 30 g tarate de ovaz reprezintă 2 linguri.