Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g untura
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 6 g drojdie uscata
  • 500 g făina

Instructiuni

  • Untul și untura la temperatura camerei se amesteca împreuna cu drojdia, oul și laptele. Se adauga făina, iar la final se pune sarea.
  • Se frământa, pana obținem un aluat omogen. Nu insistam prea mult la frământat, mai ales dacă aluatul îl facem la mâna, pentru ca se încălzesc grăsimile, iar aluatul necesita mai multă făina.
  • Încălzim cuptorul la 180 grade și așezăm hârtie de copt, in tava mare a aragazului.
  • Aluatul nu trebuie, sa stea la dospit, ci îl lucram imediat.
  • Întindem aluatul cu sucitorul in foaie de 3-4 mm și decupam biscuitii cu ajutorul formelor, care le avem la dispoziție. Eu am folosit o forma pătrată cu latura de 6 cm.
  • Opțional, biscuitii se ung cu galbenus de ou, amestecat cu puțin lapte, iar deasupra se presara seminte. Eu am optat pentru biscuiți simpli.
  • Se coc timp de 22-24 minute, la 180 grade, sau pana se rumenesc deasupra.
  • Sunt niște biscuiți fragezi, care se păstrează in cutii metalice mai multe zile, asta in caz, ca nu se termina repede.
  • Din cantitatea de aluat, rezulta doua tavi de aragaz cu biscuiți (48 biscuiți de 6/6 cm).