Untul și untura la temperatura camerei se amesteca împreuna cu drojdia, oul și laptele. Se adauga făina, iar la final se pune sarea.
Se frământa, pana obținem un aluat omogen. Nu insistam prea mult la frământat, mai ales dacă aluatul îl facem la mâna, pentru ca se încălzesc grăsimile, iar aluatul necesita mai multă făina.
Încălzim cuptorul la 180 grade și așezăm hârtie de copt, in tava mare a aragazului.
Aluatul nu trebuie, sa stea la dospit, ci îl lucram imediat.
Întindem aluatul cu sucitorul in foaie de 3-4 mm și decupam biscuitii cu ajutorul formelor, care le avem la dispoziție. Eu am folosit o forma pătrată cu latura de 6 cm.
Opțional, biscuitii se ung cu galbenus de ou, amestecat cu puțin lapte, iar deasupra se presara seminte. Eu am optat pentru biscuiți simpli.
Se coc timp de 22-24 minute, la 180 grade, sau pana se rumenesc deasupra.
Sunt niște biscuiți fragezi, care se păstrează in cutii metalice mai multe zile, asta in caz, ca nu se termina repede.
Din cantitatea de aluat, rezulta doua tavi de aragaz cu biscuiți (48 biscuiți de 6/6 cm).
Comentarii