Ingrediente

  • 90 g tarate ovăz ( 6 linguri)
  • 30 g seminte chia (3 linguri)
  • 48 g miez nuca
  • 1 ou mare (75 grame)
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  • 150 g iaurt grecesc semidegresat

Instructiuni

  • Intr-un maruntitor se pun taratele, chia și miezul de nuca. Se macină, pana compozitia începe, sa devină nisipoasa și cu o tenta uleioasa.
  • Se transfera intr-un vas, se pune sare, doar cât se ia in doua degete, praful de copt si oul. Se omogenizează cu lingura, iar la final se incorporeaza iaurtul.
  • Se aduna compoziția de pe marginea vasului, care este moale in acest moment si se pune folie alimentara direct pe ea. 
  • Se da la frigider pentru 3-4 ore, timp in care se întărește.
  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Se asaza hârtie de copt in tava mare a aragazului.
  • Se cântărește aluatul, pentru a forma biscuitii egali, având astfel control asupra consumul de tarate, nuca si chia.
  • Se formează biluțe de circa 25 grame fiecare si se asaza pe hârtie, cu distanță între ele.
  • Cu fundul unui pahar se aplatizeaza fiecare biluță, dându-i forma unui disc cu diametrul de 6 cm. Dacă e nevoie, se umezeste cu apa fundul paharului.
  • Se da tava in cuptorul preîncălzit la 170 grade, caldura sus-jos, pentru 20 minute.
  • Biscuiții scoși din cuptor se lasă la răcit pe un grătar.
  • Sunt delicioși, crocanți și uscati la interior, fara pic de umezeala.
  • Mi-au ieșit 15 biscuiți, iar in croaziera se consuma in trei zile, cate 5 bucăți/zi, fara a consuma in ziua respectiva alte cantități de tarate de ovaz, chia și ulei de masline, sau fructe care înlocuiesc uleiul.