Intr-un maruntitor se pun taratele, chia și miezul de nuca. Se macină, pana compozitia începe, sa devină nisipoasa și cu o tenta uleioasa.
Se transfera intr-un vas, se pune sare, doar cât se ia in doua degete, praful de copt si oul. Se omogenizează cu lingura, iar la final se incorporeaza iaurtul.
Se aduna compoziția de pe marginea vasului, care este moale in acest moment si se pune folie alimentara direct pe ea.
Se da la frigider pentru 3-4 ore, timp in care se întărește.
Se încălzește cuptorul la 170 grade.
Se asaza hârtie de copt in tava mare a aragazului.
Se cântărește aluatul, pentru a forma biscuitii egali, având astfel control asupra consumul de tarate, nuca si chia.
Se formează biluțe de circa 25 grame fiecare si se asaza pe hârtie, cu distanță între ele.
Cu fundul unui pahar se aplatizeaza fiecare biluță, dându-i forma unui disc cu diametrul de 6 cm. Dacă e nevoie, se umezeste cu apa fundul paharului.
Se da tava in cuptorul preîncălzit la 170 grade, caldura sus-jos, pentru 20 minute.
Biscuiții scoși din cuptor se lasă la răcit pe un grătar.
Sunt delicioși, crocanți și uscati la interior, fara pic de umezeala.
Mi-au ieșit 15 biscuiți, iar in croaziera se consuma in trei zile, cate 5 bucăți/zi, fara a consuma in ziua respectiva alte cantități de tarate de ovaz, chia și ulei de masline, sau fructe care înlocuiesc uleiul.
Comentarii