Ingrediente

  • 10 felii wassa 
  • 30 g indulcitor pudra 
  • 15 g cacao degresată
  • 30 g unt rece
  • 1 avocado mic și copt bine
  • 1 lingurița esența de ciocolata

Decor (optional)

  • 1 lingura lapte praf degresat
  • 2-3 lingurițe lapte lichid semidegresat
  • 2-3 g fistic macinat

Instructiuni

  • Maruntim feliile de wassa și le punem intr-un bol.
  • Adăugăm restul ingredientelor și le omogenizam cu furculița.
  • Se gusta, iar dacă le doriti mai dulci, adăugați indulcitor.
  • Eu am folosit esența cu aroma de ciocolata, dar se folosește, aroma care va place mai mult.
  • Compoziția obținută se aduna cu mâna si se cântărește.
  • Se imparte in 10 bucati egale si se formeaza bilute, care se dau deoparte.

Decor

  • Peste laptele praf se adauga cate o lingurița de lapte lichid si se amesteca energic, pana obținem consistenta unui sos gros.
  • Se pune intr-un posh cu dui rotund de 1 mm, sau intr-o punga, la care ii tăiem un colț si se trasează linii peste bilele formate.
  • Deasupra presaram puțin fistic macinat si se dau la rece, pana se întărește glazura.
  • Decorul este optional.
  • Bilutele contin:
  • -10 felii wassa (2 bucăți/zi=1 tolerat)
  • -1 avocado mic/zi= 1 tolerat
  • -30 g unt permis din croaziera, 10g/zi înlocuiește 1 lingura ulei de masline.
  • Se consuma in minim 3 zile de croaziera, in funcție de numărul toleratelor care le folositi intr-o zi.