Ingrediente
- 10 felii wassa
- 30 g indulcitor pudra
- 15 g cacao degresată
- 30 g unt rece
- 1 avocado mic și copt bine
- 1 lingurița esența de ciocolata
Decor (optional)
- 1 lingura lapte praf degresat
- 2-3 lingurițe lapte lichid semidegresat
- 2-3 g fistic macinat
Instructiuni
- Maruntim feliile de wassa și le punem intr-un bol.
- Adăugăm restul ingredientelor și le omogenizam cu furculița.
- Se gusta, iar dacă le doriti mai dulci, adăugați indulcitor.
- Eu am folosit esența cu aroma de ciocolata, dar se folosește, aroma care va place mai mult.
- Compoziția obținută se aduna cu mâna si se cântărește.
- Se imparte in 10 bucati egale si se formeaza bilute, care se dau deoparte.
Decor
- Peste laptele praf se adauga cate o lingurița de lapte lichid si se amesteca energic, pana obținem consistenta unui sos gros.
- Se pune intr-un posh cu dui rotund de 1 mm, sau intr-o punga, la care ii tăiem un colț si se trasează linii peste bilele formate.
- Deasupra presaram puțin fistic macinat si se dau la rece, pana se întărește glazura.
- Decorul este optional.
- Bilutele contin:
- -10 felii wassa (2 bucăți/zi=1 tolerat)
- -1 avocado mic/zi= 1 tolerat
- -30 g unt permis din croaziera, 10g/zi înlocuiește 1 lingura ulei de masline.
- Se consuma in minim 3 zile de croaziera, in funcție de numărul toleratelor care le folositi intr-o zi.
Comentarii