Ingrediente

  • 1 bibilica din comert( 1,5 kg)
  • Sare, piper și condimente

Instructiuni

 

Modul de pregătire este, cât se poate de simplu, fără prea mult efort, iar garniturile pentru aceasta friptura sunt diverse, piure, pilaf, sau legume sotate, făcute pe grill...

  • Pasarea curățata și spălată foarte bine, pe exterior, dar și in interior.Se condimentează cu sare și piper.Pentru ca sunt inutile, vârfurile aripilor le-am îndepărtat.
  • Pregătim o sticla de sticla, o umplem pe 3/4 cu apa și adăugăm ierburi aromate( cimbru, busuioc,rozmarin, etc.)In timpul gatirii, aburul care se eliberează din sticla, va aromatiza carnea).
  • Așezăm bibilica pe sticla, iar pielea de la gâtul păsării o introducem in interior, formând un dop, care permite aburului din sticla,sa aromatizeze pasarea pe interior, nu sa se elibereze in cuptor.
  • In cuptor punem o tava cu 2-3 pahare de apa, așezăm sticla cu bibilica, așezând-o cu copanele in jos și coacem la 175 grade, pana ce pielea este rumenita și carnea e gatita.Facem testul scobitorii, dacă intra ușor in carne și nu elimina lichid tulbure ,când intepam carnea ,înseamnă ca ,bibilica este gata.
  • Se scoate cu grija tava din cuptor, având grija la aburi, la fel procedam cu sticla din interiorul păsării.
  • Simplu, ușor, delicios!