Ingrediente
Batoane de ciocolata
- 80 g ciocolata fără zahar cu 75%masa cacao
- 20 g cacao degresată
- 20 g lapte praf degresat
- 20 g indulcitor( zahăr de mesteacăn finlandez)
- 100 ml lapte semidegresat
Suplimentar
- 20 g lapte praf degresat
- 2-3 linguri lapte rece
Fructe
- Goji, 2-3 bucăți miez nuca, fistic, pudra uscata de zmeura, etc...
Instructiuni
- Laptele praf, cacaua și indulcitorul se amesteca bine, se adauga laptele și se omogenizează.
- Acest amestec se pune la baia de abur împreuna cu 50 g ciocolata, se lasă pe abur , pana se topește ciocolata, amestecand mereu
- Se da vasul de pe foc și racim compozitia de ciocolata topita, amestecand mereu in ea, adăugând cele 30 g ciocolata rămasă și rupta bucăți.
- Se toarnă compozitia de ciocolata neagră intr-o forma de silicon, intr-un strat de 12-15 mm.
- Cele 20 g lapte praf suplimentar se amesteca energic cu lapte rece, pana obținem o compoziție groasa ca o smantana.
- Turnam “ ciocolata albă” peste ciocolata neagră și cu o scobitoare facem un model mozaic.
- Deasupra așezăm câteva fructe sau seminte.
- Se da la rece pana se întărește, după care cu un cuțit trecut prin apa fierbinte, se porționează.
Comentarii