Ingrediente
Batoane de ciocolata
- 80 g ciocolata fără zahar cu 75%masa cacao
 - 20 g cacao degresată
 - 20 g lapte praf degresat
 - 20 g indulcitor( zahăr de mesteacăn finlandez)
 - 100 ml lapte semidegresat
 
Suplimentar
- 20 g lapte praf degresat
 - 2-3 linguri lapte rece
 
Fructe
- Goji, 2-3 bucăți miez nuca, fistic, pudra uscata de zmeura, etc...
 
Instructiuni
- Laptele praf, cacaua și indulcitorul se amesteca bine, se adauga laptele și se omogenizează.
 - Acest amestec se pune la baia de abur împreuna cu 50 g ciocolata, se lasă pe abur , pana se topește ciocolata, amestecand mereu
 - Se da vasul de pe foc și racim compozitia de ciocolata topita, amestecand mereu in ea, adăugând cele 30 g ciocolata rămasă și rupta bucăți.
 - Se toarnă compozitia de ciocolata neagră intr-o forma de silicon, intr-un strat de 12-15 mm.
 - Cele 20 g lapte praf suplimentar se amesteca energic cu lapte rece, pana obținem o compoziție groasa ca o smantana.
 - Turnam “ ciocolata albă” peste ciocolata neagră și cu o scobitoare facem un model mozaic.
 - Deasupra așezăm câteva fructe sau seminte.
 - Se da la rece pana se întărește, după care cu un cuțit trecut prin apa fierbinte, se porționează.
 
							
					
                                
                                
                                
                                
Comentarii