Ingrediente

Batoane de ciocolata

  • 80 g ciocolata fără zahar cu 75%masa cacao
  • 20 g cacao degresată
  • 20 g lapte praf degresat
  • 20 g indulcitor( zahăr de mesteacăn finlandez)
  • 100 ml lapte semidegresat

Suplimentar

  • 20 g lapte praf degresat
  • 2-3 linguri lapte rece

Fructe 

  • Goji, 2-3 bucăți miez nuca, fistic, pudra uscata de zmeura, etc...

Instructiuni

  • Laptele praf, cacaua și indulcitorul se amesteca bine, se adauga laptele și se omogenizează.
  • Acest amestec se pune la baia de abur împreuna cu 50 g ciocolata, se lasă pe abur , pana se topește ciocolata, amestecand mereu
  • Se da vasul de pe foc și racim compozitia de ciocolata topita, amestecand mereu in ea, adăugând cele 30 g ciocolata rămasă și rupta bucăți.
  • Se toarnă compozitia de ciocolata neagră intr-o forma de silicon, intr-un strat de 12-15 mm.
  • Cele 20 g lapte praf suplimentar se amesteca energic cu lapte rece, pana obținem o compoziție groasa ca o smantana.
  • Turnam “ ciocolata albă” peste ciocolata neagră și cu o scobitoare facem un model mozaic.
  • Deasupra așezăm câteva fructe sau seminte.
  • Se da la rece pana se întărește, după care cu un cuțit trecut prin apa fierbinte, se porționează.