Ingrediente
Întâmplator am văzut pe un grup culinar acest preparat, cu o descriere a continutului și anume: jambon, branza feta, ceapa, smantana, apoi la cuptor.
Așa ca, de la o postare, care mi-a plăcut foarte mult, plăcându-mi și ardeii copți, am zis, sa încerc, dar adaptat dietei!
Am mâncat un ardei, imediat ce i-am scos de la cuptor și vreau, sa va spun, ca a fost foarte delicios!
Umplutura pentru 4 ardei
- 100 g mușchi de porc afumat, conform dietei
- 30 g cașcaval Dukan, făcut in casa
- 70 g skirella( mozarella cu 2,6 % grăsime)
- 50 g branza grunzoasa de vaci cu 2% grăsime
- 1 ceapa verde
- 2 linguri smantana cu 4% grăsime, care reprezintă un tolerat, dar se poate adauga lapte batut, kefir, etc…semidegresate in locul smântânii si atunci nu avem tolerat in preparat.
Instructiuni
- Încălzim cuptorul la 200 grade.
- Așezăm ardeii kapia pe o tava, cu hârtie de copt pe ea și-i coacem la foc iute.
- Se scot de la cuptor, se presara sare grunzoasa peste ardeii copți, se acoperă și se lasă câteva minute, sa se aburească, pentru a curată mai ușor coaja de pe ei.
- Încercam sa curățăm ardeii, fără a-i rupe prea mult, eventual, desfăcut, din locul unde au crăpat la copt, pentru a putea îndepărta mai ușor semințele. Se lasă cotorul, pe cât e posibil.
- Pastramă, cașcavalul și mozarella se taie cubulete.
- Ceapa se toaca mărunt.
- Intr-un vas punem ingredientele tocate, branza grunzoasa și smantana, amestecand ușor. Condimente se adauga după gust, dar eu nu am pus nimic, nici măcar sare, pastrama și cașcavalul, având deja sare.
- Incalzim iar cuptorul la 200 grade.
- Se umplu ardeii kapia cu aceasta umplutura, se asaza pe hârtie de copt in tava și se da la cuptor, 10 minute, in cuptorul preîncălzit la 200 grade cu ventilatie, doar cât sa se topească branza.
- Se scot din cuptor si se iau de pe tava, asezandu-le pe farfurie, folosind o paleta.
- In galeria foto se vede modul de umplere a ardeilor, precum și smantana lichida folosită.
- In dieta Dukan, ardeii se consuma din croaziera pl.
Comentarii