Ingrediente

Pentru aceste doua preparate am folosit un amestec de ciuperci , care le-am împărțit in doua, pentru ciorba și sotate ,fiind suficiente pentru 2-3 portii de fiecare.

  • 2 ciuperci King Oyster
  • 1 caserola mică cu ciuperci Shimeji albe
  • 1 caserola ciuperci Shimeji brune
  • 1 punga ciuperci Enoki
  • 250 g ciuperci pleurotus 

Pentru ciorba

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 rădăcina pătrunjel 
  • 2-3 linguri roșii pasate
  • Pătrunjel verde

Pentru ciuperci sotate

  • 2 linguri ulei de masline 
  • Sare, piper
  • Pătrunjel verde tocat

Instructiuni

  • Pentru ciorba
  • Se pun legumele tocate la fiert intr-un litru de apa.Când sunt fierte, se adauga roșiile pasate, iar la final, o parte din ciuperci și se fierb 9-10 minute.Se poate acri cu borș proaspăt, dacă ne dorim o ciorba mai acra, dar roșiile ,pentru gustul meu au fost suficiente.Se poate adauga la final 2-3 linguri de ulei, dacă ne dorim o ciorba cu “steluțe”.Când ciupercile sunt fierte,se oprește focul și se presara pătrunjel tocat.Se poate servi ,pentru cei ce nu țin post, cu smantana, sau iaurt grecesc.
  • Pentru ciuperci sotate 
  • In vas antiaderent se înfierbânta uleiul, se adauga ciupercile și se gătesc la foc mediu spre mare, 8-9 minute,amestecand  din când in când , pentru a se sota ciupercile uniform.Se presara piper și sare ,după gust.