Ingrediente
Pentru aceste doua preparate am folosit un amestec de ciuperci , care le-am împărțit in doua, pentru ciorba și sotate ,fiind suficiente pentru 2-3 portii de fiecare.
- 2 ciuperci King Oyster
- 1 caserola mică cu ciuperci Shimeji albe
- 1 caserola ciuperci Shimeji brune
- 1 punga ciuperci Enoki
- 250 g ciuperci pleurotus
Pentru ciorba
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras
- 1/2 rădăcina pătrunjel
- 2-3 linguri roșii pasate
- Pătrunjel verde
Pentru ciuperci sotate
- 2 linguri ulei de masline
- Sare, piper
- Pătrunjel verde tocat
Instructiuni
- Pentru ciorba
- Se pun legumele tocate la fiert intr-un litru de apa.Când sunt fierte, se adauga roșiile pasate, iar la final, o parte din ciuperci și se fierb 9-10 minute.Se poate acri cu borș proaspăt, dacă ne dorim o ciorba mai acra, dar roșiile ,pentru gustul meu au fost suficiente.Se poate adauga la final 2-3 linguri de ulei, dacă ne dorim o ciorba cu “steluțe”.Când ciupercile sunt fierte,se oprește focul și se presara pătrunjel tocat.Se poate servi ,pentru cei ce nu țin post, cu smantana, sau iaurt grecesc.
- Pentru ciuperci sotate
- In vas antiaderent se înfierbânta uleiul, se adauga ciupercile și se gătesc la foc mediu spre mare, 8-9 minute,amestecand din când in când , pentru a se sota ciupercile uniform.Se presara piper și sare ,după gust.
Comentarii