Inspiratia ta zilnica!

Din pasiune pentru bucatarie! Retete culinare pentru gurmanzi, pasionati de gastronomie si arta culinara.

Prajituri, deserturi, aluaturi dulci


Aperitive, garnituri, gustari calde


Preparate cu carne


Preparate pentru copii


Ultimele retete adaugate


Prajitura cu mere și fulgi de migdale

Prajitura cu mere și fulgi de migdale

Pentru o tava de 20/22 cm Aluat 325 g făina tip 550 100 g untura la temperatura camerei 1...
Intr-un vas se pun toate ingredientele, in afara de făina. Se amesteca bine și se adauga toată...

Cupcakes cu crema de ciocolata orange și amaruie

Cupcakes cu crema de ciocolata orange și amaruie

Pentru 12 brioșe 225 g făina 25 g cacao 150 g zahăr 1 praf de copt 5 g sare 250 ml l...
Pentru început pregătim baza pentru creme. Ambele se fac asemanator și anume, pentru fiecar...

Croissante cu rahat

Croissante cu rahat

500 g făina tip 550 cu 13,5% proteina 50 g zahăr pudra vanilat 5 g drojdie uscata 300 ml la...
Intr-un bol se pune făina cernută, drojdia, zaharul pudra, albusul de ou și laptele caldut care s...

Pan goccioli, brioșe cu ciocolată neagră

Pan goccioli, brioșe cu ciocolată neagră

750 g făina tip 550 cu 13,5% proteina 400 ml lapte caldut 7 g drojdie uscata 150 g zahăr...
Intr-un bol se pune laptele caldut, o lingura de zahăr din totalul celor 150 g și drojdia uscata....

Chec cu pudra de Okara și aroma de portocale

Chec cu pudra de Okara și aroma de portocale

75 g pudra de Okara 75 g lapte praf degresat 10 g praf de copt 4 g sare 1 lingurița cu v&...
Pornim cuptorul la 170 grade. Tapetam o forma de chec cu diametrul de 20/10 cm, captusind-o cu...

Pâine “Tiger”

Pâine “Tiger”

600 g făina cu 13,5% proteina 7 g drojdie uscata 10 g sare 400 ml apa calduta 30 ml ulei...
Intr-un bol încăpător se cerne făina. Se face un crater la mijloc și se pune drojdia și 150...