Retete

Acasa» Retete
Mâncare de vinete

Mâncare de vinete

2 vinete mari ( 350-375 g fiecare) 1 ceapa mare 1 ardei gras roșu 1 ardei iute 300 g roși...
Vinetele se spală, se curată de coaja, doar pe jumătate, formând niște dungi vinete si albe...


Biscuiți dietetici din aluat oparit

Biscuiți dietetici din aluat oparit

120 g apa 30 g ulei de masline (3 linguri) 45 g tarate ovaz macinate (3 linguri) 50 g pudra...
Ingredientele sunt in grame, atât solide, cât și lichide. Intr-un vas se pune...


Cupcakes umplute cu jeleu și crema de căpșuni

Cupcakes umplute cu jeleu și crema de căpșuni

Pentru 12 brioșe 150 g smantana cu 20% grăsime 100 g ciocolata cu lapte 2 oua 100 ml ule...
Prima data pregatim piureul de căpșuni, având nevoie de timp pentru răcire. Fructele cong...


Fursecuri cu banane și ciocolata

Fursecuri cu banane și ciocolata

80 g unt moale 3 g sare 125 g zahăr 1 ou 1 banana coaptă și zdrobită (130 g miez) 200 g...
Untul moale, sarea și zaharul se mixează, pana devine spumos. Se incorporeaza oul, apoi banana...


Tigaie picantă de vita

Tigaie picantă de vita

1 kg pulpa de vita 2 cepe roșii 3 ardei grasi (roșu, galben și verde) 1 ardei iute 2 vine...
Carnea de vita se taie fasii subtiri și lungi. Intr-o tigaie antiaderenta se încinge ulei...


Prajitura cu mere și fulgi de migdale

Prajitura cu mere și fulgi de migdale

Pentru o tava de 20/22 cm Aluat 325 g făina tip 550 100 g untura la temperatura camerei 1...
Intr-un vas se pun toate ingredientele, in afara de făina. Se amesteca bine și se adauga toată...


Cupcakes cu crema de ciocolata orange și amaruie

Cupcakes cu crema de ciocolata orange și amaruie

Pentru 12 brioșe 225 g făina 25 g cacao 150 g zahăr 1 praf de copt 5 g sare 250 ml l...
Pentru început pregătim baza pentru creme. Ambele se fac asemanator și anume, pentru fiecar...


Croissante cu rahat

Croissante cu rahat

500 g făina tip 550 cu 13,5% proteina 50 g zahăr pudra vanilat 5 g drojdie uscata 300 ml la...
Intr-un bol se pune făina cernută, drojdia, zaharul pudra, albusul de ou și laptele caldut care s...


Pan goccioli, brioșe cu ciocolată neagră

Pan goccioli, brioșe cu ciocolată neagră

750 g făina tip 550 cu 13,5% proteina 400 ml lapte caldut 7 g drojdie uscata 150 g zahăr...
Intr-un bol se pune laptele caldut, o lingura de zahăr din totalul celor 150 g și drojdia uscata....


Chec cu pudra de Okara și aroma de portocale

Chec cu pudra de Okara și aroma de portocale

75 g pudra de Okara 75 g lapte praf degresat 10 g praf de copt 4 g sare 1 lingurița cu v&...
Pornim cuptorul la 170 grade. Tapetam o forma de chec cu diametrul de 20/10 cm, captusind-o cu...