Ingrediente

  • 1 kg file de crap de Dunare;
  • 6 rosii;
  • 1 legatura ceapa verde (sau doua daca este mai mica);
  • 1 legatura usturoi verde (sau doua);
  • 250 g rondele masline;
  • ½ legatura busuioc;
  • ½ legatura frunze de coriandru;
  • ¼ legatura salvie;
  • 2 lamai;
  • 50 ml ulei de masline;
  • Sare;
  • Piper;

Instructiuni

  • Se taie pestele in bucati maricele, pe cat posibil egale ca grosime. Se amesteca uleiul de masline cu sarea, piperul, busuiocul si salvia tocate. Se amesteca bine si se ung bucatile de peste cu amestecul rezultat.
  • Pestele se aseaza pe o tigaie de teflon bine incinsa, se intoarce cate o data pe fiecare parte si se prajeste pana cand este aproape facut.
  • Intre timp se pun ca copt rosiile, se toaca ceapa si usturoiul si se adauga impreuna cu maslinele si coriandrul tocat intr-un bol. Peste amestec se stoarce sucul de la una dintre lamai. Cealalta lamaie se taie felii si se adauga in bol. In tigaia in care s-a pregatit pestele se adauga amestecul de plante si se prajeste un pic in ulei de masline. Cand ceapa si usturoiul s-au inmuiat un pic se adauga rosiile coapte, curatate de coaja si date la blender sau tocate marunt. Se fierbe pentru 15-20 de minute. Inainte sa fie gata se adauga pestele si se mai fierbe pentru inca 5 minute.